Tetoválás kezelése

Kedves vendégünk!

Köszönjük, hogy megtiszteltél minket bizalmaddal és a mi stúdiónkat választottad a tetoválásod megtervezéséhez, kivitelezéséhez! Az alábbiakban olyan fontosos információkkal szeretnénk ellátni, ami segíteni fog a tetoválásod kezelésében, gyógyításában a tökéletes végeredmény érdekében. Fontos tudnod, hogy a tetoválás végeredménye, nagy részben rajtad, illetve a szakszerű kezelésen múlik.

A tetoválás, mint technikai folyamat:

Természetesen a tű bőrrel való érintkezésével kezdődik. A tű gyors mozgása révén, szúrt sebeket ejt a bőrön, így juttatva be a pigmentet /festékanyagot. A tetoválás azért lesz örökké tartó, mert a bőrszövet irharétegébe juttatja a tetováló a festéket. A legtöbb vágás, vagy karcolás /felszíni sérülés/ csak a folyamatosan elszarusodó /megújuló/, úgynevezett felhámot érinti, ezért a bőr felső rétegének folytonos cserélődésével eltűnnek.

Elkészült tetoválás:

Mikor a kívánt minta a helyére kerül, sok esetben már közben is jelentkeznek olyan bőrreakciók, ami esetlegesen ijesztőnek tűnhetnek. Az esetek nagy részében a bőrfelület vizesedése, illetve bőrpír alakul ki. Ezen reakciók mindegyike teljesen természetes, hiszen ha festék nélkül készítenénk el egy tetoválást, akkor az egy átlagos horzsolás látszatát keltené. Így, hogy festéket juttatunk a bőrbe, ami gyakorlatilag elfedi a seb látszatát. A körülötte létrejövő vizesedés, pirosodás a test normál védekező reakciója /gyulladás/, hogy csillapítani tudja a sebzés okozta esetleges fájdalmat, illetve megkezdeni automatikus öngyógyítását.

A kezeléshez szükséges eszközök:

– Antibakteriális folyékony szappan. (Bármely típus megfelelő, akár a Rossman, vagy DM saját gyártású termékei. (FIGYELEM! Ha patikában szeretnéd beszerezni a patikusok nagy része előszeretettel vezeti félre, (jó szándékkal!) a vásárlókat és Antibakteriális szappan helyett BETADINT vagy OCTANISEPT –fertőtlenítőket ajánlanak. TILOS! ezekkel a szerekkel mosni, kezelni a tetoválást. Kimondottan ártó hatása van a gyógyulás kimenetelére!

– Bephanten Kenőcs. (csak is a KENŐCS használható! A PLUS illetve a KRÉM nem megfelelő!).

-Ragasztó szalag. Lehet Leukosilk, vagy akár az általunk használt szalag is. Bármelyik gyógyszertárban beszerezhető.(FIGYELEM! Esetenként előfordulhat, hogy a ragasztószalag kiszívja, majdan kisebesíti a bőrt. Ez sajnos bőrtípustól függ, ezért cserénél tegyük mindig más helyre a ragasztót a fólia rögzítésénél.)

-Háztartási Fólia (folpack, frissentartó fólia.)

-Háztartási papírtörlő

A teljes kezelés időtartama 14 nap!

Az első két napban, napi, minimum 3 alkalommal a következőkben leírtak alapján kell, hogy történjen! Természetesen egy nap több alkalommal is ismételhető a folyamat, ahogy komfortosabbnak érezzük, de kötelező minimum 3! Napszaknak megfelelően: – Reggel. – Napközben (ebédidő). – Este, lefekvés előtt. (Ha szórakozni indulunk az éjszakába, akkor célszerű még otthon elvégezni. Később már vagy nehezebb, vagy megvalósíthatatlan kellő komolysággal.) Kettő nap leteltével elhagyhatjuk a fóliakötést, viszont minden más, a kezelésre vonatkozó pontot további 12 napig ismételjünk. Ebben az időszakban a felső bőrréteg gyakorlatilag lehámlik, esetenként kisebb nagyobb darabokban. Ne ijedjünk meg, szintén rutinszerű folyamatot tapasztalunk! A hámlást követően, egy új, vékony, esetenként érzékeny, fényes bőrfelületet kapunk, melyet óvjunk a fizikai sérülésektől. Ha még tapasztalható bőrpír, ami főleg a fekete-szürke tetoválások esetében szembetűnő, akkor se ijedjünk meg, ez normális jelenség, ami akár a teljes gyógyulási folyamat végéig (2,5-3 hét) fennállhat.

Három hétig, TILOSak a következőben felsoroltak:

Hosszú fürdőzés, Úszás, Termálfürdő, Gőzfürdő, Szauna, Szolárium, illetve a nyári időszakban a friss tetoválást kitenni erős napsugárzásnak.

Ha mégis erre kényszerülünk, szabadidős vagy munka tevékenység folytán használjunk magas napvédő faktorú 50%-os krémet!

Továbbá veszélyt jelenthet az állati szőr, amennyiben valakinek háziállatai vannak. Mivel hullajtják a szőrzetüket, ezért kellő figyelemmel kell eljárni a fóliázott tetoválás védelme érdekében. Amennyiben a fólia alá bejut, és bele kerül a tetovált felületbe, akkor nagy valószínűséggel fertőzést fog okozni.

Ugyanez igaz a 2. kezelési nap utáni állapotra is. Ha a kedvencünk belenyal a friss tetoválásunk felületébe, megint csak nagy az esélye a fertőzésnek!

Bármennyire szeretjük kedvencünket, ebben az időszakban legyünk körültekintőek!!!

Első kezelés folyamata, jelentkező reakciók:

A tetoválás elkészítése után, szakszerű tisztítás illetve krémezést követően egy ideiglenes fóliakötést teszünk a tetovált felületre, amit ragasztó szalaggal rögzítünk. Ezt a fóliakötést, a tetoválást követően 1-2 órán belül le kell cserélni. Az kötés eltávolítása után a tetovált felületén vérplazma, vérsavó, illetve a bőr felső rétegeiből távozó, felesleges festék, illetve a lekötésnél használt krém (vazelin, vagy Bepanthen) egyvelege alkotta réteg tapasztalható. Szintén normális reakció, hiszen a szervezetünk önállóan tisztítja meg a tű okozta sérülést. A pirosodás, illetve vizesedés természetesen fennállhat, ami szintén normális reakció.

Kezelés:

  • alapos kézmosás! Lehetőleg Antibakteriális szappan használatával! · fólia kötés eltávolítása · a tetovált felület alapos, Antibakteriális szappannal történő lemosása.   (Minden a felületen lévő váladéktól, illetve krémtől tisztítsuk meg bőrünket)        · a szappan alapos leöblítése a tetovált felületről, átmosó vízzel. (Nem szabad áztatni a felületet, szimplán csak el kell távolítani a szappant!   · a tetovált felület szárazra törlése, minden esetben valamilyen tiszta papírtörlővel történjen. A normál törölköző használata TILOS! Rengeteg baktériumot, illetve lehámlott bőrsejtet tartalmaz. Maximum 2 ismétlés után már tökéletesen száraz a felület.

Krémezés:    

  • használjunk Bephanten kenőcsöt a kezelés során. Nem a kenőcs felületre felkent mennyisége határozza meg a gyorsabb gyógyulást, ezért fontos és elegendő egy vékony áttetsző réteget felvinni a bőrre.

Fóliakötés:

A fólia kötés általában a legkevésbé kedvelt része az utókezelésnek, mert 2 napig folyamatosan cserélnünk, viselnünk kell. Sok esetben kényelmetlen helyen van, korlátoz a mozgásban, azonban kulcsfontosságú szerepet játszik és nem véletlen, hogy ez az egyszerű könnyen beszerezhető eszköz tökéletesen használható, mint kötés. A fólia anyagának köszönhetően nem tapad bele a gyógyuló felületbe, így könnyedén eltávolítható, cserélhető.

E mellett, elzárja a tetovált felületet az oxigéntől, így maga a gyógyulás mély hegképződés nélkül  megy végbe. Ellenkező esetben, ha nem használnánk, akkor mélyen az irharétegből a legfelsőbb bőrrétegig hegesedne a tetovált felület, nagy része a festéknek a heggel együtt távozna, ami a tetoválás szempontjából a részletek, vagy maga a teljes tetoválás elvesztésével járna. A fólia megvédi a felületet a felülfertőzéstől, szennyeződésektől, Illetve a bekent felületre nagyon jól illeszthető fel, hiszen könnyen feltapad.      

  • Fontos, hogy a fólia belső felülete érintkezzen a bekent felülettel, mert azt még nem fogdostuk össze, így tisztának mondható.
  • Mindig nagyobb felületet fóliázzunk be, ha a ragasztás ellenére esetlegesen elcsúszna, akkor is maradjon lefedve a tetovált felület. Érdemes figyelemmel kísérni, visszaemlékezni, hogy a tetováló hogyan készítette el a kötést, ha problémásabb vagy nehezen fóliázható felületen tette azt.

Nagyban megkönnyíti az utókezelés időtartamában a kényelmesebb viseletet. Hátránya nincsen, de esetenként bőrtípustól függően okozhat irritációt, pirosodást. Ebben az esetben érdemes többször lecserélni.

A fólia kötés rögzítése:

Szintén nagyon fontos része a szakszerű kezelésnek, hiszen ha a fólia kötés elcsúszik a felületről, vagy esetlegesen alvás közben leesik, akkor az előző pontban említett folyamatok kezdődhetnek meg amitől nem a várt végeredményt fogjuk kapni.

Ezért is fordítsunk időt a megfelelő kötés rögzítésére. A fentiekben már említett ragasztó szalagok tökéletesen használhatóak erre a célra. Ha mégis valami oknál fogva leesne, vagy teljesen lecsúszna a felületről, főként az alvási időszakra igaz ez, akkor ne tegyük vissza a fóliát többet, mert a felülete nagy valószínűséggel kiszárad, ha visszatesszük a fóliát, akkor csak ártunk vele. A legjobb, amit ez esetben tehetünk a mosás, illetve a krémezés alkalmainak sűrítése. Ne engedjük kiszáradni a felületet, napjában többször is be kell kennünk, hiszen a vele érintkező textil, ruhadarabok felszívják a felületről a kenőcsöt.

A fentiekben leírtakat betartva egészen biztos lehetsz benne, hogy szépen, hibamentesen fog gyógyulni tetoválásod. Nekünk is fontos a tökéletes végeredmény, hogy mi is büszkék legyünk az elkészült tetoválásodra, amiben oly sok közös munkánk van.

Ha esetlegesen bármilyen kérdés felmerülne a kezelést vagy a tetoválás gyógyulását illetően, kérjük, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot facebookon vagy emailen: deadponytattoo@gmail.com

DEAD PONY TATTOO STUDIO

Ajánlatkérés

Kérjük, hogy NE freemail.hu vagy citromail.hu-s, hanem gmail.com-os e-mail címet adj meg, mert más szolgáltatók, nem tudják kézbesíteni a válaszainkat.
(Szeretnénk a legjobb szolgáltatást adni, a legpontosabb árajánlattal, ezért fontos a kívánságaid pontos megértése. Ezt legtöbbször jobban át tudjuk beszélni telefonon.)