Tetoválás kezelése

A friss tetoválást a tetoválás napján kell fóliázni (háztartási fóliával), és tetoválástól függően 2-3 hétig tart a felület Tetoválás Utókezelő krémmel vagy Bepanthen kenőccsel történő kezelése.

  • A szalonban felhelyezett fóliát hazaérkezve, de legkésőbb 2 óra után távolítsd el, majd kézmeleg folyóvíz alatt, tiszta megmosott kézzel, vagy fertőtlenítő kendővel* le kell takarítani a fólia alatt keletkezett kidobott festékmaradványokat, testnedveket. Ezután tegyél fel egy új fóliát. Ügyeljünk rá, hogy a fólia alá, por, állatszőr és semmilyen szennyeződés ne kerüljön! 3óránként ismételd meg a tisztítást, fóliázást. Éjszakára lefekvés előtt tegyél fel egy új tiszta fóliát. Másnap reggel tisztítsd meg a tetoválásod, hagyd megszáradni. Törülközőt használni tilos! Ezek után kezdődhet a krémezés és hagyd el a fóliázást. Nem szabad továbbiakban fóliázni!
    *Fertőtlenítő kendő esetében fontos, hogy a kendő semmilyen illatosító szert, vagy egyéb koncentrátumot ne tartalmazzon, a legjobb erre a használatra, amit a babák számára alakítottak ki.
  • A tetoválást érheti víz. Sőt fontos, hogy tisztán tartsd magad. Kádban is fürödhetsz, de a víz alatt ne áztasd mert károsodhat a tetkód tőle. Célszerű zuhanyozni. Megmoshatod, a tetoválást is érheti víz, csak az első pár napban sampont, tusfürdőt ne használj közvetlen a tetkón!
  • Higiéniára való figyelmességből javasoljuk Dettol Soft Skin antiszeptikus szappan használatát 4 napig, napi 1-2 alkalommal. Szappanos vízzel habosítsd a tetoválást, 30 másodpercig hagyd, hogy álljon rajta, majd bőséges vízzel öblítsd le. Így a bőrre kerülő szennyeződésekből adódó kellemetlenségeket könnyedén kiküszöbölheted.

Krémezés

  • A krémezést naponta annyiszor kell elvégezni, hogy a bőr véletlenül se száradjon ki, megtartsa rugalmasságát és hidratáltságát, ez mindenkinél eltérő lehet (2-4 óránként minimum).
  • A minta méretétől függően kell bekenni a javasolt utókezelő krémmel a tetoválást 2-4 óránként. Célszerű sokszor vékony rétegben. Vastagon kenni szigorúan tilos! Ha érzed, hogy húzódik a bőröd, kicsit is száradni kezd, krémezd! A cél, hogy rugalmasan tartsd a bőröd, ha kiszárad, berepedezik, a tetoválásod simán károsodhat! Krémezd 2-3 hétig, szürke-fekete és színes munkák esetében 3 hétig. A tetoválásod gyógyulás közben napégéshez hasonlóan hámlani fog. Ez természetes gyógyulási folyamat. Ne segíts a bőrödnek a hámlásban, ne csipkedd és ne vakard.
  • A későbbiekben egy hónapig nem szabad áztatni fürdőkben, szaunázni, és közfürdőbe menni, zuhanyzás ajánlott nem a kádban történő fürdés, mert az is a tetoválás felvizesedéséhez, roncsolódásához vezet. 4 napig mellőzzük a sportolást.
  • Nem szabad szoláriumba menni egy hónapig, illetve napozni is kellő védelemmel egy hónap után (50 faktor feletti fényvédőkrémmel kell bekenni a tetoválást). A friss tetoválást, min 2 hétig gondosan óvjuk a napsugárzástól!

A tetoválás a gyógyulás után nevezhető késznek, ebben nagy szerepe van a gondos utókezelésnek, köszönjük, hogy elolvastad és figyelembe vetted a leírtakat. Viseld boldogan!

Ajánlatkérés